Grillattua naudan entrecôtea ja tarea

Grillattua naudan entrecôtea ja tarea

5 annosta   n. 50 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillattu entrecôtepihvi kuuluu ehdottomasti kesään ja grillaukseen. Laadukas entrecôte ei tarvitse muita mausteita pintaansa kuin suolan ja vastarouhitun mustapippurin. Pihvin valmistuksessa lähes yhtä tärkeää kuin kypsennys on vetäytyminen. Tällöin pihvi pysyy mehukkaana ja mureana leikattaessa. Tare tuo mukavaa vaihtelua entrecôtepihville japanilaisessa hengessä. Lisukkeena toimivat mainiosti grillatut vihannekset, kuten vaikka paksoi ja kevätsipuli.

Valmistusohje

(n. 50 min)

Mittaa kaikki taren ainekset kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 2 dl nestettä. Siivilöi ja säilytä kannellisessa, ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Leikkaa entrecôtesta viisi parin sentin paksuista pihviä ja grillaa ne kuumassa grillissä noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat medium-kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna vetäytyä ainakin viisi minuuttia.

Tarjoa grillatut entrecôtepihvit taren ja vaikka grillatun kevätsipulin kera.

Ainekset 

(5 annosta)

1 pkt HK Ehta Takuumurea Naudan Entrecotepala n. 1,0 kg

 

Tare:

3 dl mietoa kanalientä
1 dl miriniä (makeaa riisiviiniä)
2 dl soijaa (vähäsuolaista)
2 rkl tummaa sokeria
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
5 kevätsipulin vartta hienonnettuna
2 cm inkivääriä siivutettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä