Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Naudan picanha on maukas Etelä-Amerikasta ja varsinkin Brasiliasta tuttu kolmion muotoinen leikkuu aivan ulkofileen vierestä. Sikäläisittäin picanha löytyy useimmiten massiivista lihavartaista, josta lautaselle vuollaan lihaa, kuin kebabia konsanaan. Picanha kannattaa grillata kokonaisena palana ja viipaloida grillauksen ja hyvän vetäytymisen jälkeen.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullan keltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit sekä chilihiutaleet ja jatka hetki paahtamista, kunnes tuoksu alkaa voimistumaan. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.

Surauta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi korkeareunaisessa astiassa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Mausta picanha molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Penslaa lihaa grillauksen aikana pari kertaa yrttikastikkeella. Liha saa jäädä mehukaan mediumiksi (56-astetta). Varmin tapa varmistua oikeasta kypsyydestä on digitaalinen lämpömittari. Nosta vetäytymään lämpimään paikkaan, esim lautaselle ja folio löysästi päälle.

Leikkaa sydänsalaateista kannat pois ja irrota lehdet. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti esimerkiksi salaattilingolla.

Viipaloi grillattu ja vetäytynyt picanha. Ripottele päälle za’ataria ja tarjoa caesarsalaatin sekä raastetun parmesaanin ja yrttikastikkeen kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan picanha n. 400 g

2 kpl sydänsalaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Za’atar:

2 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl sumakkia
1 tl chilihiutaleita
0,25 tl suolaa

Helppo yrttikastike grillaukseen:

0,5 ruukkua lehtipersiljaa
0,5 ruukkua korianteria
0,5 ruukkua rakuunaa
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu

Caesarkastike:

1 dl majoneesia, esim Hellmann´s real
2 kpl anjovisfileetä (pientä)
2 rkl sitruunamehu
2 tl Worchester -kastiketta
1 tl karkeaa dijon-sinappia
2 kpl valkosipulin kynttä
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

parmesaania

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä