Grillattua naudan rintaa ja härkäpapu-tomaattisalaattia

Grillattua naudan rintaa ja härkäpapu-tomaattisalaattia

4 annosta   n. 8 h 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Tämän grilliruoan valmistelu aloitetaan jo edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä keskitytäänkin grillaamiseen ja nautiskeluun.

Valmistusohje

(n. 8 h 20 min)

Laita liha, halkaistu valkosipuli ja timjamit uuninkestävään vuokaan. Kiehauta lihaliemi ja kaada se lihan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä lihaa yön yli uunissa matalassa lämmössä (noin 85 asteessa). Valmista myös salaatti jo edellisenä päivänä.

Alita salaatin valmistaminen kastikkeesta. Sekoita keskenään viinietikka, öljy, sinappi, hunaja, suola ja mustapippuri. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Poista pavuista kannat ja grillaa ne kuumassa grillissä puolikypsiksi. Leikkaa pavut paloiksi ja sekoita salaattiin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään ja ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Anna lihan jäähtyä liemessään ja nosta liha leikkuulaudalle. Siivilöi liemi kattilaan ja anna sen kiehua kasaan, kunnes se on sopivan paksuista ja suolaista.

Leikkaa liha 3-4 cm viipaleiksi ja grillaa viipaleet kauniin ruskeiksi kuumassa grillissä välillä liemellä valellen. Tarjoile härkäapu-tomaattisalaatin kanssa ja valuta vielä lientä annoksen kruunuksi.

 

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kg naudan rintaa
  • 1 kpl valkosipulia
  • 5 kpl timjamin oksaa
  • 2 l lihalientä

Härkäpapu-tomaattisalaatti:

  • 400 g härkäpavun palkoja
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sinappia vahvaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.