Grillattua porsaan Collar Steakia ja sokeriherne-mungpavun itu -salaattia

Grillattua porsaan Collar Steakia ja sokeriherne-mungpavun itu -salaattia

2 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

HK Rypsiporsas® Collar Steak With Bone on kesän makoisa grilliuutuus. Collar Steak on tarkemmin sanottuna luullista porsaan niskaa, mikä soveltuukin täydellisesti grilliin. Tällä kertaa Collar Steakin kanssa tarjoillaan kevyttä itämaishenkistä sokeriherne-mungpavun itu -salaattia, johon makua on tuomassa seesami-chili -vinegretti. Vinegrettiin on supernäppärä tekovinkki, jota voi soveltaa lähes kaikissa vinegrettiohjeissa.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Ota Collarin Steakit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.
Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia kunnes ovat napakan kypsiä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä.
Sekoita pavut, idut ja puolet vinegretista kulhossa ja anna tekeytyä kylmässä grillauksen ajan.
Grillaa Collar Steakit keskilämmöllä välillä käännellen noin 25-30 minuuttia kunnes liha irtoaa helposti luusta.
Pensselöi loput vinegretistä grillaamisen loppuvaiheessa Collar Steakien pintaan.
Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Seesami-chili -vinegretti:

Laita kaikki ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja kansi kiinni.
Hyrskytä purkkia voimakkaasti muutama sekunti ja vinegretti on valmis.

Ainekset 

(2 annosta)

1 rasia HK Rypsiporsas® Collar Steak
200g sokeriherneitä
100g mungpavun ituja
1 dl chili-seesamivinegrettiä
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Chili-seesamivinegretti:


1 dl rypsiöljyä
½ dl sitruunanmehua
2 tl seesamiöljyä
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
½ tl kuivattuja chilihiutaleita
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.