Grillattua porsaan ribletiä, hunajapaahdettua bataattia ja raikasta jogurttikastiketta

Grillattua porsaan ribletiä, hunaja­paahdettua bataattia ja raikasta jogurtti­kastiketta

4 annosta   n. 2 h   Laktoositon Gluteeniton

Oijjoi. Grillaus, kesä ja kärpäset. Ja viljaporsaan riblet! Meksikolaisittain cajunmaustettu ja mureaksi grillattu riblet on mitä mainiointa tavaraa grilliin. Raikas jogurttikastike ja hunajapaahdettu bataatti kruunaavat kokonaisuuden.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Kääri ribletit folioon ja esikypsennä 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribleteihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka edellisenä päivänä.

Voit myös grillata lihat alusta loppuun asti grillissä epäsuoralla lämmöllä. Tämä vie noin 2 tuntia grillistä ja lämpötilasta riippuen.

Pese bataatti huolellisesti ja kuutioi reilun peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Sekoita bataattikuutiot, hunaja, rypsiöljy, suola ja mustapippuri. Levitä bataattikuutiot uuninpellille ja paahda 170 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja saavat kauniin värin.

Sekoita majoneesi, jogurtti, punasipuli, lipstikka sekä suola ja mustapippuri keskenään. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa lihojen kypsymisen ajan.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Riblet Mexican Cajun

1 iso bataatti
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Raikas jogurttikastike:

1/2 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
½ pnt lipstikkaa silputtuna
1 pieni punasipuli kuutioituna
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.