Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

3 annosta   n. 1 h 30 min  Gluteeniton

Porsaan sisäfilee on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Lisäksi se on vähärasvaista ja sopii erinomaisesti grillattavaksi. Kypsennä seuraksi ihanan jauhoiset uuniperunat ja tarjoa lisäksi raikas kylmä kastike.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita ainekset keskenään. Poista sisäfileestä kalvot ja laita se marinadiin yön yli välillä käännellen. Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja kypsennä 175 asteessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa kauttaaltaan välillä käännellen noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit nostaa lihan folion sisään ja antaa sen vetäytyä hetken aikaa ennen kuin viipaloit sen tarjolle.

Valmista kastike. Lisää creme fraichen joukkoon silputtua paprikaa, rucolaa ja basilikaa silppuna, sinappia, mustapippuria ja ripaus suolaa. Viipaloi porsaan sisäfilee ja tarjoa uuniperunan ja kylmän kastikkeen kanssa.

Vinkit onnistuneeseen grillaukseen löydät grillausoppaastamme!

Ainekset 

(3 annosta)

Marinadi

  • 2 rkl soijaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattuja yrttejä

Uuniperunat

  • 2 kpl Rosamunda-perunaa

Kastike 

  • 200 g ranskankermaa
  • 0.25 kpl paprikaa
  • 1 dl rucolaa silputtuna
  • 1 ruukkua basilikaa silputtuna
  • 1 tl sinappia esim. Turun Sinappia
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.