Grillattua viljaporsaan fileetä, jalapenovoita ja maissi-sinihomejuustonyyttejä

Grillattua viljaporsaan fileetä, jalapenovoita ja maissi-sinihomejuusto­nyyttejä

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Erilaiset grillattavat nyytit olivat kova sana yhdeksänkymmentäluvulla, ja mitäpä sitä ehjää korjaamaan. Megalomaanisen kokoisen grilliseipään kaveriksi valmistuvat kutkuttavan herkullinen jalapenovoi sekä maissi-sinihomejuustonyytit. Nyt siis flanellipaita päälle, grunge soimaan kasettinauhuriin ja grillaamaan.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Valmista ensin jalapenovoi. Sekoita kaikki ainekset hieman pehmenneeseen voihin huolellisesti ja kääri pötkyläksi tuorekelmuun. Laita maustevoi pakastimeen kovettumaan. Vinkki: voit valmistaa voita kerralla suuremman määrän ja pakastaa sitä myöhempää käyttöä varten.

Grillaa grilliseipääseen hyvä väri molemmin puolin. Tökkää lihan paksuimpaan kohtaan paistimittari (mielellään digitaalinen). Vähennä grillin lämpöä ja jatka grillaamista miedolla lämmöllä, kunnes mittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 70 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia.

Sekoita valutettu maissi, sinihomejuustomuru, lehtipersilja, valkosipuli ja rouhittu mustapippuri kulhossa sekaisin. Leikkaa foliosta noin 20 cm x 20 cm arkkeja ja annostele maissi-sinihomejuustoseosta arkeille. Taittele foliot nyyteiksi ja grillaa keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes juusto on hyvin sulanut ja maissit ovat kuumia.

Viipaloi vetäytynyt liha noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa se maissi-sinihomejuustonyyttien ja jalapenovoin kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Grilliseiväs Ulkofileestä Texas n. 900 g

 

Maissi-sinihomejuustonyytit:

2 prk maissia valutettuna tai pakastemaissia
1 pkt sinihomejuustoa murustettuna, esim. Aura
2 valkosipulin kynttä raastettuna
½ pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Maustevoi:

150 g voita
10 kpl säilykejalapenoviipaleita hienonnettuna
3 rkl korianteria hienoksi silputtuna
1 rkl ketsuppia
½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

foliota

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä