Grillatut porsaan fileepihvit toscanalaisten tomaattien kera

Grillatut porsaan fileepihvit toscanalaisten tomaattien kera

4 annosta   n. 45 min 

Maukkaat toscanalaiset tomaatit maistuvat maustevoilla kruunattujen grillipihvien raikkaana lisukkeena.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Ota pihvit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Aloita maustevoin tekeminen hienontamalla kuoritut sipulit. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaikki muut ainekset. Muotoile leivinpaperin välissä voista pyöreä tanko, pane jääkaappiin ja anna jähmettyä. 

Valmista sillä aikaa toscanalaiset tomaatit. Tee yrttisilpuista, öljystä, suolasta ja pippurista tahna. Halkaise tomaatit. Kuumenna pannulla öljyä ja paista tomaatteja ensin leikkauspinta pannua vasten. Käännä tomaatit ja jaa yrttiseos tomaattien pinnalle. Ripottele päälle vielä korppujauhoja ja hetken päästä parmesaaniraaste. Lorauta pannulle valkoviiniä. Lisää viiniä tarvittaessa. Kypsennä tomaatteja miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, tomaattien kypsyydestä riippuen.

Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa maustevoitangosta viipale grillattujen fileepihvien päälle. Tarjoile pihvit uusien perunoiden ja toscanalaisten tomaattien kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

Maustevoi

  • 200 g voita
  • 1 kpl punasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl persiljaa silputtuna
  • 2 rkl timjamia silputtuna
  • 2 tl muscovadosiirappia
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl savustettua paprikajauhetta

Toscanalaiset tomaatit

  • 4 kpl tomaattia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna
  • 0.5 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 1.5 rkl öljyä
  • 3 rkl korppujauhoa
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1.5 dl valkoviiniä
  • 0.5 dl parmesanjuustoa raasteena
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.