Grillatut possun fileepihvit, aiolia ja grillattua tomaatti-fetasalaattia à la Kape Aihinen

Grillatut possun fileepihvit, aiolia ja grillattua tomaatti-fetasalaattia à la Kape Aihinen

4-6 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Kapen grillissä tirisevät tällä kertaa suomalaiset HK Rypsiporsas® fileepihvit. Aioli on jo kesäpöytien klassikko, mutta grillattu tomaattisalaatti saattaa olla monelle uusi tuttavavuus. Nyt siis tämä herkku testiin, ja lupaamme, ettei se jää viimeiseksi kerraksi.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 2-3 minuuttia per puoli ja anna vetäytyä folion alla viitisen minuuttia.

Aioli:

Raasta valkosipuli majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia.

Paahdettu tomaatti-fetasalaatti:

Leikkaa tomaatit puoliksi ja paahda ne grillissä kevyesti. Leikkaa punasipuli suikaleiksi. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa lämpimäksi salaatiksi. Mausta salaatti öljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Viimeistele salaatti fetamuruilla, rucolalla ja hienonnetulla basilikalla.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Fileepihvi Dark RUB 600 g

 

Aioli:

2 dl laadukasta majoneesia
1-2 kpl valkosipulinkynsiä
suolaa
mustapippuria

Paahdettu tomaatti-fetasalaatti:

300 g tomaatteja (erivärisiä ja -kokoisia)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl rypsiöljyä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Viimeistelyyn:

100 g fetajuustoa (murennettuna)
kourallinen rucolaa
1 ruukku basilikaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä