Grillatut porsaan Belly Ribsit sekä grillattua sipulia ja minipurjoa

Grillatut porsaan Belly Ribsit sekä grillattua sipulia ja minipurjoa

Amerikan maalta inspiraatiota ammentava HK Rypsiporsas® Belly Ribs rakastaa grilliä. Jos siis pekoni ja ribsit on sinun juttusi, tulet rakastumaan myös Belly Ribsiin. Tämä ei ole kiireisen grillaajan eväs, vaan grillaukseen kannattaa varata reilusti aikaa ja antaa mehukkaan lihan valmistua hiljalleen epäsuorassa lämmössä. Kärsivällisyys palkitaan.

Grillatut Rypsiporsaan Belly Ribsit sekä grillattua sipulia ja minipurjoa

Arvostele resepti
3 arvostelua
3 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

1 rasia HK Rypsiporsas® Belly Ribsiä
1 dl itsetehtyä bbq -kastiketta
3 pientä hopea,- tai salaattisipulia
3 mini purjoa tai 1 normaali ellei kaupastasi löydy minipurjoa
4 laakerinlehteä
20 kokonaista maustepippuria
3 mini purjoa tai 1 normaali ellei kaupastasi löydy minipurjoa
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Paahdettu valkosipulikastike:
1 purkki/2dl HK Demi Glace -kastikepohjaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
4 valkosipulin kynttä kuorineen
50g voita
½ tl hienoa merisuolaa
Ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ota Belly Ribsit huoneenlämpöön 30 minuuttia – tunti ennen grillausta. Grillaa epäsuorassa miedossa lämmössä noin 1,5 – 2 tuntia välillä sivellen bbq -kastiketta ja käännellen.
Esikeitä sipulit suolalla, lakerinlehdillä ja maustepippureilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia ja jäähdytä. Jäähdytettynä sipulien rakenne pysyy paremmin ehjänä grillatessa. Halkaise ja grillaa esikeitetyt sipulit suorassa keskikovassa lämmössä noin 10 minuuttia välillä käännellen kunnes sipuleissa on kauniin kullan ruskea väri.
Grillaa mini purjot sipulien kanssa samaan aikaan noin 10 minuuttia kunnes purjot ovat kypsiä. Mausta grillatut kasvikset suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa Belly Ribsit, grillatut sipulit ja purjot paahdetun valkosipulikastikkeen kanssa.

Paahdettu valkosipulikastike:

Riko valkosipulien rakenne veitsen lappeella.
Paahda niitä kuorineen pienessä kattilassa noin 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Kaada kattilaan balsamico ja sokeri.
Balsamicon kiehahdettua kaada joukkoon HK Demi Glace.
Anna kastikkeen kiehua hieman kokoon noin 5 minuuttia.
Vatkaa joukkoon voi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siivilöi lopuksi valkosipulit pois kastikkeesta.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.