Grillatut Thai-possuvartaat, grillattua munakoisoa ja jaew-kastiketta

Grillatut Thai-possuvartaat, grillattua munakoisoa ja jaew-kastiketta

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Kesän lähestyessä monessa taloudessa aletaan suunnittelemaan grillin esiin kaivamista ja vuosituhannen grillikesään valmistautumista. Vanhat grillausopukset kaivetaan kirjahyllyistä ja uusia ideoita etsitään internetin syövereistä. Yksi asia mikä ei liikaa miettimistä kaipaa, on HK:n uudet Street Grill Viljaporsaan Thai BBQ vartaat.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua, kunnes sokeri on kokonaan liuennut kastikkeeseen.

Leikkaa munakoiso pitkittäin kapeiksi lohkoiksi. Sivele pinnoille rypsiöljyä ja grillaa kauttaaltaan kauniin värisiksi. Mausta suolalla. Grillauksen loppuvaiheessa voit sivellä munakoisojen pintaan hieman jaew-kastiketta.

Töki lihapalat liotettuihin varrastikkuihin ja sivele pintaan rypsiöljyä. Grillaa vartaat kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Sivele glaseerauskastike vartaiden pintaan grillauksen loppuvaiheessa.

Tarjoa vartaat grillattujen munakoisojen ja jaew-kastikkeen kera. Viimeistele annokset chilirenkailla ja kevätsipulilla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Street Grill viljaporsaan vartaat Thai BBQ 400 g

1 kpl munakoisoa
kevätsipulia ja chiliä viimeistelyyn
rypsiöljyä

Jaew-kastike:

2 kpl salottisipulia ohueksi viipaloituna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
½ rkl kalakastiketta
3 rkl vettä
1 kpl limen mehu
1 rkl ruokosokeria
1 rkl chililastuja (kuivattuja)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä