
Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia
Makkarapalat kypsyvät kätevästi vartaissa ja lisukkeeksi sopii mainiosti raikas pähkinäsalaatti.
Valmistusohje
(n. 30 min)Liota puisia varrastikkuja vedessä noin tunti. Leikkaa makkarat paloiksi ja käsittele hedelmät. Pujota tikkuihin vuorotellen aineksia.
Valmista makea glaze. Keitä aineksia kattilassa noin 10 minuuttia., kunnes kastike alkaa saostua.
Valmista pähkinäsalaatti ja kastike, kun makkaravartaat valmistuvat grillissä. Sekoita kastikkeen ainekset ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.
Tarjoa grillatut vartaat pähkinäsalaatin kanssa.
Ainekset
(3-4 annosta)1 kpl HK Kabanossi® Salami & Cheddar 360 g
2 päärynää kuorittuna, siemenet poistettuna ja lohkottuna
4 viikunaa lohkottuna
varrastikkuja
Makea glaze
- 3 rkl punaviinietikka
- 1 rkl soijaa
- 4 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Pähkinäsalaatti
- 100 g saksanpähkinöitä paahdettuna
- pala parmesanjuustoa lastuina
- salaatteja makusi mukaan
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tummaa balsamicoa
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
