
Grillipizza pekonilla ja nokkospestolla
HKPekonista2018 Reseptikilpailu järjestettiin HK Amerikan Pekonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Tämä Henry Saarisen resepti sai kilpailussa kunniamaininnan.
Valmistusohje
(n. 30 min)Paista pekoni ja laita viipaleet talouspaperin päälle.
Valmista nokkospesto lisäämällä noin 5 minuuttia keitettyjen nokkosenlehtien sekaan muut ainesosat, öljyä lukuun ottamatta. Aja monitoimikoneella seos tasaiseksi ja valuta lopuksi oliiviöljy nauhana joukkoon, lisää halutessasi mausteita.
Paista grillissä pizzapohja molemmin puolin kypsäksi ja lisää päälle kaikki täytteet ja anna vielä paistua kunnes mozzarella on pehmentynyt. Nokkospesto täydentää mozzarellan ja pekonin makua.
Ainekset
(3-4 annosta)1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g
valmis iso pizzapohja (jos pieni niin puolita kaikki määrät) tai tee itse
200 g mozzarellaa
100 g rukolaa
nektariinia
Nokkospesto:
2 dl keitettyjä nokkosenlehtiä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
1 1/2dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
