Grillipossua ja linssejä sinappi-yrttivoissa

Grillipossua ja linssejä sinappi-yrttivoissa

Sinappisella yrttivoilla maustetut linssit sopivat savuisan Smoky Pluman seuraksi kuin nenä päähän! Voita kannattaa valmistaa kessalla vähän enemmän ja kayttää myöhemmin maustevoina grillipihveille.

Grillipossua ja linssejä sinappi-yrttivoissa

Arvostele resepti
Ei arvosteluja
4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Viljaporsaan smoky pluma tammisavu
  • 2.5 dl vihreitä linssejä
  • 1 l vettä
  • 2 kpl purjoa (vaaleat osat)
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 annos sinappi-yrttivoita (ohje alla)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 5 rkl suolatonta voita pehmennettynä
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 rkl rakuunaa
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus pippuria

Valmistusohje

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista.

Valmista ensin sinappi-yrttivoi sotkemalla kaikki ainekset keskenään ja nosta kylmään tekeytymään.

Mittaa linssit kylmään veteen, mausta suolalla ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna kuplia ilman kantta 20-25 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Poista liedeltä ja anna levätä viisi minuttia. Jätä pari desiä linssien keitinvettä sivuun ja valuta sen jälkeen linssit.

Pilko purjot ja pese ne huolellisesti. Paista voissa paksupohjaisessa pannussa pehmeiksi (5-7 minuuttia). Lisää purjojen päälle keitetyt linssit, keitinliemi ja 3 rkl sinappi-yrttivoita. Sekoita ja keitä, kunnes linssit ovat lämmenneet kauttaaltaan ja voi sulanut niiden sekaan. Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla

Grillaa lihaa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Kääri folioon ja anna vetäytyä. Viipaloi ja tarjoa lihan kanssa linssejä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.