Gulassikastike porsaasta

Gulassikastike porsaasta

4 annosta   n. 60 min 

Vähärasvaisesta porsaanlihasta valmistat murean ja herkullisen gulassin talviseen nautiskeluun. Gulassikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kera.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista voi paistokasarissa. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja chilijauheella. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot, tomaattipyree, vesi ja hillosipulit. Anna hautua hiljalleen noin 40 minuuttia ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä. Haudutuksen jälkeen sekoita vehnäjauhot desiin vettä ja lisää seos höyryävään liemeen. Anna jauhojen kypsyä 5 - 10 minuuttia miedolla lämmöllä kiehuen. Tarkista maku ja tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 25 g voita tai margariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 1 dl vettä + 1/2 dl vehnäjauhoja
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.