BBQ-caesar-salaatti

BBQ-caesar-salaatti

Klassinen Caesar-salaatti saa tässä reseptissä potkua BBQ-pekonista. 

BBQ-caesar-salaatti

Arvostele resepti
3 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Caesar-kastike:

  • 1 kpl keltuaista
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl sardellifilee
  • 1 rkl sardellin lientä

Leipäkrutongit:

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Valmista ensin Caesar kastike. Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen ja kapeaan astiaan. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois ja kuutioi viipaleet. Kuumenna öljy suurella paistinpannulla ja lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi. Pyörittele leipäkuutioita kohtuulämpöisellä pannulla, kunnes leipäkuutiot ovat ruskeita ja rapeita. Nosta kuutiot jäähtymään talouspaperin päälle.

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Mausta pesty ja revitty salaatti Caesar-kastikkeella ja asettele se vadille. Murskaa päälle jäähtyneet pekonit ja vuole parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Viimeistele salaatti vielä leipäkrutongeilla ja tarjoile esimerkiksi grillatun naudanfileen seurana.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.