Häränhäntää punaviinissä

Häränhäntää punaviinissä

4-6 annosta   n. 4 h   Laktoositon Gluteeniton

Häränhännät vaativat kypsyäkseen hyvin pitkän haudutusajan, mutta lopputuloksena on haarukkamurea ja suussasulava herkku!

Valmistusohje

(n. 4 h )

Kuivaa häntäpalat talouspaperilla ja pyörittele ne suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista häntiin padassa reilun ruskea väri voin ja rypsiöljyn seoksessa. Kaada joukkoon nesteet ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori kasvikset ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää pataan kasvikset sekä loput mausteet. Anna hautua hiljalleen mureiksi vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Ainekset 

(4-6 annosta)
  • 2 kg häränhäntää pätkittynä
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 kpl rosmariinin oksaa
  • 1 nippu timjamia
  • 2 kpl laakerinlehteä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.