
Häränhäntää punaviinissä
Häränhännät vaativat kypsyäkseen hyvin pitkän haudutusajan, mutta lopputuloksena on haarukkamurea ja suussasulava herkku!
Valmistusohje
(n. 4 h )Kuivaa häntäpalat talouspaperilla ja pyörittele ne suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista häntiin padassa reilun ruskea väri voin ja rypsiöljyn seoksessa. Kaada joukkoon nesteet ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori kasvikset ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää pataan kasvikset sekä loput mausteet. Anna hautua hiljalleen mureiksi vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ainekset
(4-6 annosta)- 2 kg pätkittyä häränhäntää
- vehnäjauhoja suolaa, mustapippuria
- voita ja rypsiöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 3 dl punaviiniä
- 6 dl lihalientä
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rosmariininoksaa
- pieni kimppu timjamia
- 2 laakerinlehteä
