Härkätartar ja sitruunaverbenamajoneesia

Härkätartar ja sitruunaverbenamajoneesia

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Tartarpihvi on ikiaikainen klassikko. Tässä modernissa versiossa käytetään perinteisen sisäpaistin sijaan laadukasta HK Valikoitua ulkofileetä ja lisukkeen titteliä hoitaa raikas sitruunaverbenamajoneesi. Voit yhtä hyvin käyttää ulkofileen sijaan naudan sisäpaistia tai sisäfileetä.  Eli veitsi teräväksi ja illallisvieraita hurmaamaan.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Poraa sauvasekoittimella sitruunaverbena, öljy ja sitruunamehu sileäksi. Sekoita majoneesi ja mausteöljy keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Puhdista ulkofilee mahdollisista kalvoista, jänteistä ja rasvasta. Hienonna mahdollisimman hienoksi terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon majoneesi, suola, tabasco, kevät, - tai ruohosipuli ja mustapippuri. Anna maustua puolisen tuntia kylmässä.

Tarjoa tartar jäljelle jääneen sitruunaverbenamajoneesin parmesaanin sekä versojen kera.

Ainekset 

(4 annosta)

Tartar:

220 g HK Valikoitua Naudan ulkofilee
2 rkl sitruunaverbenamajoneesia
10 tippaa tabascoa
1 kevätsipulin varsi tai pieni nippu ruohosipulia
50 g parmesaania
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Majoneesi:


2 dl majoneesia esim. Hellmann´s Real
1 pieni kourallinen sitruunaverbenaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl rypsiöljyä

Versoja lisäkkeeksi, esim ranskalaista suolaheinää, perillaa ja sarviapilanversoa

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.