Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin Reuben Sandwich

Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin Reuben Sandwich

2 annosta   n. 40 min 

Reuben sandwich kuuluu niiden jenkkiklassikoiden joukkoon, jonka keksijästä ollaan montaa mieltä. Yhtä kaikki, kiva että joku sen keksi. Normaalisti Reubenin väliin laitetaan naudanlihan, emmentaalin ja Russiandressingin lisäksi ”raakaa” hapankaalia, mutta tässä reseptissä hapankaali on nopeasti haudutettu kermassa pehmeämmän makuiseksi. Täytteitä Reubenissa tulee olla amerikkalaisittain reilusti.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi. Lisää pannulle hapankaali ja paista hetki niin, että enin neste on haihtunut pois. Lisää pannulle kerma ja Dijon-sinappi. Mausta suoalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hauduta välillä sekoitellen, kunnes kerma on lähes kokonaan muhentunut kaaliin.

Voitele leipien ulkopinnat voilla. Voitele sisäpinnat Russiandressingillä ja raasta voidelluille pinnoille emmentaalia. Lusikoi pohjille hapankaalia. Lado päälle kasa paahtopaistia ja käännä kannet päälle. Paina leipiä hieman kasaan. Paahda leipiä pannulla keskilämmöllä noin viisi minuuttia välillä käännellen niin, että täyte lämpenee ja juusto sulaa. Prässää leipiä hieman kasaan paahtamisen alkuvaiheessa.

Leikkaa leivät keskeltä kahteen osaan ja tarjoa cocktail-suolakurkkujen kera.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Naudan paahtopaisti 140 g

100 g emmentaalia
150 g hapankaalia
1 dl kermaa
1 tl Dijon-sinappia
4 viipaletta hapanjuurileipää
cocktail suolakurkkuja
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita

Russiandressing:

1 dl majoneesia
1 rkl ketsuppia
3 tl hienonnettua suolakurkkua
1 tl Worchestershire kastiketta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä