Herkulliset marinadit porsaanlihalle

Herkulliset marinadit porsaanlihalle

4 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Tässä muutama todella helppo ja nopea esimerkki porsaan lihan marinadeista. Kun suikaleet ovat ohuita, ei marinointi vie juurikaan aikaa.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää lihasuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua 30-60 minuuttia.

Sitruuna-yrttimarinadissa sekoita ainekset sauvasekoittimella ja sekoita suikaleiden joukkoon. Anna marinoitua 30 - 60 minuuttia.

Inkiväärimarinoitu porsaanliha sopii hyvin esimerkiksi wokkeihin, vietnamilaisiin riisipaperirulliin tai riisin kanssa nautittavaksi.

Jogurtti pehmentää mukavasti tandoorin voimakkuutta ja pehmentää lihaa vielä entisestään. Täytä esimerkiksi paahdettu pitaleipä paistetuilla suikaleilla, tsatsikilla ja tuoreella korianterilla.

Raikkaat sitruuna-yrttisuikaleet sopivat vaikka keitetyn pastan kastikkeeksi tai ruokaisan salaatin raaka-aineeksi.

Ainekset 

(4 annosta)

Nopea inkiväärimarinadi

  • 3 rkl soijakastiketta
  • reilu pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl sambal oelek chilitahnaa

Nopea jogurttimarinadi

  • 1dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl tandooritahnaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Nopea sitruuna-yrttimarinadi

  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • yhden pienen rosmariinioksan lehdet
  • pieni kimppu timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.