Hollantilainen pekonipannukakku

Hollantilainen pekonipannukakku

2 annosta   n. 40 min 

Suolaisen ja makean yhdistelmä on kutkuttavan hyvä kombo tässä viikonloppuaamujen suolaisessa pannarissa. Tämä aamiainen päräyttää hieman kankeammankin sunnuntaiaamun käyntiin eikä nälkäkään yllätä ihan heti.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Sulata kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot, sokeri ja suola sekaisin. Vatkaa joukkoon sula voi. Anna taikinan tekeytyä.

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma). Kuumenna valurautapannu liedellä kuumaksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää siihen ruokalusikallinen voita sulamaan. Sivele voita myös pannun reunoille. Kaada taikina kuumaan pannuun ja paista pannaria uunissa noin 20 minuuttia.

Paista tällä välin pekonit pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi. Alenna reilusti lämpöä ja lisää pannulle hienonnettu ruohosipuli ja vaahterasiirappi. Kun pekoni alkaa karamellisoitumaan, ota pannu pois liedeltä.

Kun pannari on valmis, asettele pekonit päälle ja lusikoi mukaan myös pannulle jäänyttä vaahterasiirappia.

Ainekset 

(2 annosta)

6 viipaletta HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

3 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
2 rkl voita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 rkl voita pannun voiteluun

Lisäksi:

3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä