Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

6 annosta   n. 7 h  

Kullanruskeaksi paistettu, imelletty perunalaatikko on joulupöydän kestosuosikki! Valitse jauhoisia perunoita ja varaa imeltymiselle aikaa noin 4-5 tuntia. Herkullista!

Valmistusohje

(n. 7 h )

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolaamattomassa vedessä. Survo perunat soseeksi. Anna soseen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja sen verran perunoiden keitinlientä, että saat sakean soseen.

Pidä sosetta lämpimässä liinan alla 4-5 tuntia. Kun sose imeltyy, se löystyy ja muuttuu tummemmaksi ja makeutuu. Lisää maito ja sulatettu voi. Mausta suolalla ja halutessasi siirapilla, jos kaipaat lisää makeutta. Paista laatikko voidellussa vuoassa 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 3 tuntia kunnes pinta on kullanruskea.

Katso ohjeet muihin joulupöydän herkkuihin

Ainekset 

(6 annosta)
  • 2 kg perunaa jauhoinen lajike
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0.5 l maitoa
  • 3 rkl voita sulatettuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.