
Intialainen possupata ja korianteririisi
Tämä intialainen lihapata on erittäin maukas ja poikkeaa mukavasti arjen perinteisemmistä aterioista. Herkullisen possupadan lisukkeeksi sopii mainiosti korianterilla maustettu riisi.
Valmistusohje
(n. 30 min)Huuhtele linssit lävikössä. Ruskista lihasuikaleita tilkassa öljyä, lisää suikaloitu sipuli, hienonnetut valkosipulin kynnet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon tomaattimehu, vesi, hienonnettu inkivääri, suola ja mustapippuria myllystä. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta hienonnetulla korianterilla.
Lisää linssit ja garam masala pataan muiden aineksien sekaan ja sekoita. Lisää tarvittaessa nestettä ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää kasvikset ja hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoile korianteririisin kera.
Ainekset
(3 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g
- 1 suuri sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- pala inkivääriä
- 3 dl vihreitä linssejä
- 4 dl tomaattimehua
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 250 g pakastekasviksia
Korianteririisi
- 3 dl basmatiriisiä
- ½ ruukkua hienonnettua korianteria
