Italian burger
Pehmeä pecorinomajoneesi, kirpakka aurinkokuivattu tomaattipyre ja mehukas jauhetusta naudan rinnasta pyöräytetty pihvi muodostavat tässä reseptissä pyhän liiton. Jos italialaiset olisivat keksineet hampurilaisen, tällainen siitä olisi tullut.
Valmistusohje
(n. 30 min)Jaa jauheliha neljään osaan ja taputtele tasakokoisiksi pihveiksi. Valmista aurinkokuivattu tomaattipyree. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy ja laita kulhoon. Lisää mukaan öljy ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittajalla sileähköksi tahnaksi. Sekoita pecorinomajoneesin ainekset keskenään.
Paista jauhelihapihvit kypsiksi voi-öljyseoksessa, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lämmitä sämpylät pannulla tai uunissa. Voitele sämpylöiden kannet ja pohjat pecorinomajoneesilla. Laita pohjan päälle hyvä kasa rucolaa, pihvi, sipaisu aurinkokuivattu tomaattipyreetä ja lopuksi kansi.
Ainekset
(4 annosta)2 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
4 kpl hampurilais-sämpylöitä
½ prk aurinkokuivattua tomaattia
½ dl rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
8 rkl pecorinomajoneesia
rucolaa
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Pecorinomajoneesi:
200 g majoneesia
45 g pecorinojuustoa
mustapippuria myllystä
