Itämainen maksapasteijapatonki

Itämainen maksapasteijapatonki

1-2 annosta   n. 10 min 

Maksapasteijalla täytetty herkkupatonki maustetaan itämaisittain korianterilla ja chilikastikkeella.

Valmistusohje

(n. 10 min)

Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kulhossa riisiviinietikka, limen mehu, seesamiöljy ja suola, lisää porkkanat ja kevätsipulit liemeen, anna tekeytyä jääkaapissa tunnista muutamaan tunnin, sekoittaen välillä. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja maun mukaan chilikastiketta. Leikkaa patonki puoliksi, levitä alimmaiseksi kunnon kerros maksapasteijaa, lado päälle marinoidut porkkanat ja kevätsipulit, chilimajoneesi ja kourallinen tuoretta korianteria. Voit halutessasi lisätä patonkiin esimerkiksi paistettua kananmunaa, kypsää kanaa tai lihaviipaleita. Nauti.

Ainekset 

(1-2 annosta)
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 kpl limen mehu
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl chilikastiketta esim. Sriracha
  • 1 kpl patonkia
  • 1 pkt HK Herkkumaksamakkara 150 g
  • 1 nippu korianteria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.