Jääpihvi ja lipstikka-bearnaisea

Jääpihvi ja lipstikka-bearnaisea

6 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Jos kaikessa tohinassa olet unohtanut ottaa illallispihvisi sulamaan pakkasesta ja vieraasi pimputtelevat jo ovikelloa nälissään ei ole syytä vaipua epätoivoon. Päinvastoin, illallisesi saattaa juuri olla pelastettu.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Kuumenna grilliin kunnon hiillos. Ota jäinen pihvi pakkasesta ja laita se grilliin noin 10 sentin korkeudelle hiilistä. Grillaa ensin 1 minuutti per puoli, sitten 2 minuuttia per puoli ja vielä 2 minuuttia per puoli. Anna pihvin vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile vetäytynyt pihvi lipstikka -bearnaisen ja vaikkapa raikkaan salaatin kera.

Ainekset 

(6 annosta)

6 kpl á 200 g HK Takuumurea Entrecote -pihvejä

Lipstikka-bearnaise

1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
5 kpl valkopippuri
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ pnt lipstikkaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.