Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Herkullinen jauhelihakeitto maistuu kaikkina vuodenaikoina, erityisesti syksyn pimeydessä ja talven kylmyyden keskellä. Erilaisia yrttejä ja mausteita käyttämällä saat vaihdeltua keiton makua. Arkiklassikko valmistuu helposti ja maistuu varmasti kaikille!

Valmistusohje

(n. 45 min)

Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen. Mausta suolalla. Lisää vesi ja kiehauta.

Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat. Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Silppua lopuksi joukkoon lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Naudan jauheliha 10 % 400 g

  • 1 rkl rypsiöljyä  
  • 1/2 tl suolaa 
  • 2 l vettä 
  • 1/2 kg perunoita (kiinteämaltoinen) 
  • 1 iso sipuli silputtuna 
  • 150 g palsternakkaa 
  • 150 g lanttua 
  • 150 g juuriselleriä 
  • 2 isoa porkkanaa 
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota 
  • 1-2 laakerinlehteä 
  • 10 maustepippuria 
  • 5 valkopippuria 
  • 1 ruukku lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.