Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

6 annosta   n. 60 min 

Jauhelihapiirakka on ruokaisa klassikko illanistujaisiin, ja pienellä pekonilisällä saat siihen lisää makua ja luonnetta. Piirakka taipuu myös kevyeksi ateriaksi esimerkiksi raikkaan salaatin kera tarjoiltuna.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Taikina

Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä ja kuutioi se. Mittaa vehnäjauhot ja leivinjauhe voin joukkoon ja nypi sormin seos tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan.

Täyte

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä riisit siinä kypsäksi.

Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä, kuori ja raasta tai hienonna veitsellä.

Paista pekonisuikaleet rapeiksi pannulla ja ruskista jauheliha pekonin rasvassa. Lisää loppuvaiheessa joukkoon myös sipulikuutiot. Mausta mustapippurilla.

Sekoita keskenään riisi ja lihaseos.

Piirakan rakentaminen ja paistaminen

Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa piirakan pohjaksi ja siirrä se leivinpaperin päällä uunipellille. Lisää täyte tiiviiksi kerrokseksi pohjan päälle, mutta jätä reunoista muutama sentti peittämättä. Sirottele kananmunaraaste lihan päälle.

Kaulitse lopusta taikinasta piirakalle kansi, joka on hieman pohjaa pienempi. Nosta kansi täytteen päälle, taita pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä taikinoiden saumat tiiviiksi.

Pistele haarukalla kanteen muutamia reikiä ja voitele pinta keltuaisella. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.


Lisää herkullisia jauhelihareseptejä

Ainekset 

(6 annosta)

Taikina

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

Täyte

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.