Jouluista palapaistia ja sahrami-perunamuusia

Jouluista palapaistia ja sahrami-perunamuusia

4-6 annosta   n. 2 h 30 min 

Perinteinen lihapata ja perunamuusi saavat aivan uuden jouluisen sävyn, kun pata maustetaan joulumausteilla ja muusi sahramilla.

Valmistusohje

(n. 2 h 30 min)

Ota liha huoneen lämpöön noin puolituntia ennen kypsentämistä. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot kuumassa padassa tilkassa öljyä. Ripottele päälle vehnäjauhot ja pyöritä hyvin sekaisin. Lisää pataan tomaattimurska, lihaliemikuutio ja mausteet. Lisää vettä niin että lihat peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua vähintään kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kuori ja lohko perunat, laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä perunat täysin kypsiksi ja valuta kuiviksi. Halutessasi ota keitinvettä talteen muusin notkistamiseksi. Survo perunat sähkövatkaimella tai survimella ja lisää joukkoon voi, suola ja sahrami. Kuumenna neste ja sekoita se vielä lopuksi muusin joukkoon.

 

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Ehta® Takuumurea naudan sisäpaistipala

  • 1 tölkki tomaattimurskaa 
  • 1 rkl vehnäjauhoja 
  • 1 rkl rypsiöljyä 
  • 1 lihaliemikuutio 
  • 3 kokonaista neilikkaa 
  • 3 maustepippuria 
  • 1 tähtianis 
  • 1 laakerinlehti 
  • 1 kanelitanko 
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria 

    Sahrami-perunamuusi 


  • 1 kg jauhoisia perunoita 
  • nokare voita 
  • 1 tl suolaa 
  • hyppysellinen sahramia 
  • 2-3 dl maitoa, kermaa tai perunoiden keitinvettä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä