Joulukinkku-pähkinäkierre

Joulukinkku-pähkinäkierre

10 annosta   n. 60 min  Laktoositon

Tämä suolainen versio bostonpullasta toimii niin aamun aloittajana, kuin illan päättäjänäkin. Joulun aikaan täytteeksi kannattaa hyödyntää joulukinkun rippeitä. Reseptiä voi varioida oman mielen mukaan vaihtamalla cheddarin vaikkapa emmentaaliin ja hasselpähkinän pinjansiemeniin.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Sekoita hiivataikinan kaikki ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Siirrä sivuun tekeytymään puoleksi tunniksi.

Valmista täyte. Revi tai leikkaa kinkku suupaloiksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja lisää joukkoon suikaloitu kinkku sekä pinaatti. Sekoita kunnes pinaatit pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla, jäähdytä ja lisää joukkoon rouhitut pähkinät ja juustoraaste. Kauli hiivataikina 5 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Leivitä täyte taikinan pinnalle ja jätä pitkältä sivulta noin 3 cm kaistale vapaaksi. Kääri levy täytteineen rullalle ja leikkaa 1,5 cm paksuiksi kiekoiksi. Lado kiekot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kohota 45 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Kypsennä kierrepullat 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarjoa välipalana.

Ainekset 

(10 annosta)

200 g kypsää joulukinkkua
100 g pinaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
100 g rouhittua hasselpähkinää
1 dl cheddarraastetta
2 rkl hienonnettua timjamia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
rypsiöljyä

Hiivataikina:

2,5 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
6 dl vehnäjauhoa
1 dl ruisjauhoa
2 tl suolaa
1 kananmuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä