Joulukinkku viikuna-pankokuorrutteella

Joulukinkku viikuna-pankokuorrutteella

8 annosta   n. 4 h  

Joulukinkun voit kuorruttaa myös viipaloituna. Suolainen porsaan kylmäsavupaisti ja makea viikuna ovat oivallinen makupari hieman erilaiseen kinkun kuorrutteeseen.

Valmistusohje

(n. 4 h )

Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista. Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla. Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle. Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.

Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä noin 1/3. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille. Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) 10-15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.

 

 

Ainekset 

(8 annosta)

HK Rypsiporsas® kinkkurulla, luuton 2-4 kg

 

Kuorrute

  • 100 g HK Ohuen ohut Porsaan kylmäsavupaistia ohuina suikaleina 
  • 200 g kuivattua viikunaa hienonnettuna 
  • kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa 
  • 1 kananmuna 
  • 2 dl panko-korppujauhoja 
  • 100 g sulatettua voita 
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.