Joulupöydän leikkelelautanen

Joulupöydän leikkelelautanen

4-6 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Joulupöydässä tarjotaan monesti myös kylmiä leikkeleitä. Parhaiten juhlaan sopivat kokolihaleikkeleet, kuten uudet HK Ohuen ohuet Porsaanfileet -sarjan leikkeleet, HK Ylikypsä Saunapalvikinkku ja HK Ohuen ohut Porsaan kylmäsavupaisti. Lisäksi joulun leikkelevadille sopivat HK Kalaasi Lihahyytelö ja HK Kalaasi Maksapasteija.

 

Valmistusohje

(n. 60 min)

Valmista ensin pikkelöidyt omenat.. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Kiehauta kattilassa loput ainekset. Sekoita jäähtynyt liemi omenoiden joukkoon ja anna maustua vähintään tunti.

Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Asettele leikkeleet, maksapasteija ja lihahyytelö tarjoilulautaselle. Tarjoile leikkeleet pikkelöityjen omenoiden, punasipulihillokkeen ja muiden jouluherkkujen kanssa.


Katso ohjeet myös muihin joulupöydän herkkuihin

Ainekset 

(4-6 annosta)

Erilaisia leikkeleitä, esimerkiksi:

Pikkelöidyt omenat

  • 2 kpl omenaa kuorittuna, siemenet poistettuna
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 3 rkl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 5 kpl neilikkaa

Punasipulihilloke 

  • 1 kpl punasipulia suikaleina
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.