Joulupöydän leikkelelautanen
Joulupöydässä tarjotaan monesti myös kylmiä leikkeleitä. Parhaiten juhlaan sopivat kokolihaleikkeleet, kuten uudet HK Gourmet leikkeleet. Lisäksi joulun leikkelevadille sopivat kotimaiset juustot ja makeat hillokkeet.
Valmistusohje
(n. 60 min)Valmista ensin pikkelöidyt omenat.. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Kiehauta kattilassa loput ainekset. Sekoita jäähtynyt liemi omenoiden joukkoon ja anna maustua vähintään tunti.
Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Asettele leikkeleet ja juustot tarjoilulautaselle. Tarjoile leikkeleet pikkelöityjen omenoiden, punasipulihillokkeen ja muiden jouluherkkujen kanssa.
Ainekset
(4-6 annosta)Erilaisia leikkeleitä, esimerkiksi:
- 10 viipaletta HK Rypsiporsas® Gourmet Pastrami
- 10 viipaletta HK Rypsiporsas® Gourmet Ilmakuivattu kinkku
- 20 viipaletta HK Gourmet Salami
- 20 viipaletta HK Rypsiporsas® Gourmet Kylmäsavustettu filee
Pikkelöidyt omenat
- 2 kpl omenaa kuorittuna, siemenet poistettuna
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 3 rkl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 5 kpl neilikkaa
Punasipulihilloke
- 1 kpl punasipulia suikaleina
- 2 rkl voita
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
