Joulupöydän leikkelelautanen

Joulupöydän leikkelelautanen

4-6 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Joulupöydässä tarjotaan monesti myös kylmiä leikkeleitä. Parhaiten juhlaan sopivat kokolihaleikkeleet, kuten uudet HK Gourmet leikkeleet. Lisäksi joulun leikkelevadille sopivat kotimaiset juustot ja makeat hillokkeet.

 

Valmistusohje

(n. 60 min)

Valmista ensin pikkelöidyt omenat.. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Kiehauta kattilassa loput ainekset. Sekoita jäähtynyt liemi omenoiden joukkoon ja anna maustua vähintään tunti.

Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Asettele leikkeleet ja juustot tarjoilulautaselle. Tarjoile leikkeleet pikkelöityjen omenoiden, punasipulihillokkeen ja muiden jouluherkkujen kanssa.


Katso ohjeet myös muihin joulupöydän herkkuihin

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Gourmet Salami 350 g

Erilaisia leikkeleitä, esimerkiksi:

  • HK Ylikypsä Saunapalvikinkku 
  • HK Ohut 100 % Paahdettu Kalkkunafilee 
  • HK Ohuen ohut Porsaan kylmäsavupaisti 
  • HK Kalaasi Lihahyytelö 
  • HK Kalaasi Maksapasteija

    Pikkelöidyt omenat
  • 2 omenaa kuorittuna, siemenet poistettuna (esim. Granny Smith) 
  • 3 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa 
  • ½ sitruunan mehu 
  • 3 rkl sokeria 
  • ½ tl suolaa 
  • 1 dl vettä 
  • muutama neilikka 

    Punasipulihilloke 
  • 1 punasipuli suikaleina 
  • 2 rkl voita 
  • 3 rkl ruokosokeria 
  • 3 rkl punaviinietikkaa 
  • 1 tl suolaa 
  • ripaus mustapippuria 
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.