
Juustoinen jauheliha-kukkakaaligratiini
Juustoinen jauhelihagratiini on herkullinen arkiruoka, joka valmistuu vähällä vaivalla monikäyttöisestä jauhelihasta. Onko tässä koko perheen uusi arkiruokasuosikki?
Valmistusohje
(n. 30 min)Pilko kukkakaalin kukinnot, kypsennä ne napakoiksi vesitilkassa tai höyrykattilassa ja asettele voideltuun uunivuokaan. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauheliha kukkakaalien sekaan ja asettele päälle tomaattiviipaleet. Lämmitä ruokakermaa ja juustonokareita kattilassa sen verran, että juustonokareet sulavat, anna jäähtyä hetki ja vatkaa joukkoon kananmuna. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
- 1 suurehko kukkakaali
- 1-2 sipulia
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 3-4 tomaattia viipaleina
- 1 kananmuna
- 4 dl ruokakermaa
- 1 paketti Koskenlaskija juustoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
