Juustoinen lihamureke

Juustoinen lihamureke

4 annosta   n. 60 min 

Valmista maukas lihamureke vaihteeksi tuorejuustolla täytettynä. Tuorejuusto antaa lisää makua ja mehevyyttä perinteiseen lihamurekkeeseen. Voit myös tuunata mureketta lisäämällä omia suosikkimausteitasi tai käyttämällä erilaisia maustettuja tuorejuustoja. Murekkeen lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat tai perunamuusi sekä raikas salaatti.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste. Lisää sipulisilppu, munat, mausteet, jauheliha, juustoraaste ja paprika-chili creme fraiche. Muotoile kahdeksi pieneksi tai yhdeksi suureksi lihamurekkeeksi uunivuokaan tai uunipellille.

Kypsennä lihamureketta 200 asteessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa), kunnes pinta on kauniin värinen ja mureke näyttää kypsältä. Asettele kypsennyksen loppuvaiheessa lihamurekkeen pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele päälle juustoraastetta. Tarjoa lihamureke perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Nauta-Viljaporsas jauheliha 400 g

  • 1 dl korppujauhoja 
  • 2 dl vettä 
  • 1 sipuli silppuna 
  • 1 muna 
  • 0,5 tl suolaa 
  • 1 tl yrtti-pippuri mausteseosta 
  • 100 g juustoraastetta 
  • 100 g paprika-chili creme fraichea tai tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour Deluxe Taco) 
  • tomaattiviipaleita ja juustoraastetta
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.