
Juustokakku uunissa viskillä ja pekonilla
Valmistusohje
(n. 5 h )Lisää sokeri, vanilijajauhe, kerma, hunaja ja viski kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen noin10minuuttia. Lisää suola, sekoita ja maista. Nosta liedeltä ja lisää voi. Sekoita kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä kylmässä kädenlämpöiseksi tai kylmäksi. Lisää hyppysellinen sormisuolaa, kun olet kaatanut kinuskin kakun päälle.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.
Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon viskikinuski ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää sitruunankuori, vaniljasokeri ja crème fraîche.
Kaada seos pohjan päälle ja paista uunin ala-/keskiosassa n. 45 min. Katkaise uunista virta ja annan kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan, noin 1 tunti.
Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja asettele pekonit vierekkäin paperille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan. Hienonna pekoni ja sekoita se yhden murskatun digestivekeksin joukkoon.
Koristele kakku viskikinuskilla ja pekonimurulla.
Ainekset
( annosta)1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g
Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita sulatettuna
Täyte
- 600 g tuorejuustoa (maustamatonta)
- 1.5 dl viskikinuskia
- 3 kpl kananmunaa
- 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g ranskankermaa
Viskikinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 0.5 dl hunajaa
- 0.5 dl viskiä
- 20 g voita huoneenlämpöisenä
- 1 tl vaniljajauhetta
- 0.5 tl sormisuolaa + sormisuolaa
Päälle
- 1 kpl digestivekeksejä murusteltuna
