Kaalikeitto

Kaalikeitto

4 annosta   n. 9 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Herkullinen kaalikeitto syntyy hitaasti hauduttamalla, vaikkapa yön yli. Keittoon saa lisää täyteläistä makua paahtamalla kaalit ensin kovassa lämmössä.

Valmistusohje

(n. 9 h )

Mausta liha suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Poista kaalista päällimmäiset lehdet sekä kova kantaosa ja suikaloi kaali. Kuutioi sipuli ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Paahda pilkotut kasvikset uunipellillä 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä paahdetut kasvikset pataan tai uunin kestävään kattilaan ja lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut perunat ja loput mausteet. Kaada päälle kiehuva lihaliemi ja aseta uuniliha päällimmäiseksi. Peitä pata kannella ja anna hautua 90-asteisessa uunissa yön yli (n. 8h).

Nosta liha varovasti padasta ja anna sen hetki jäähtyä. Irrota liha luusta ja kuutioi se tai revi säikeiksi. Lisää lihat keittoon, tarkista suolan riittävyys ja nauti.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 kg valkokaalia
1 kpl sipulia (suuri)
3 kpl porkkanaa
5 kpl perunaa
2 tl kuivattua meiramia
10 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehteä
2 l lihalientä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.