Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

4 annosta   n. 2 h   Laktoositon

Loppukesän ja syksyn yksi maistuvimmista sesonkiruoista on perinteinen kaalilaatikko. Pitkään uunissa kypsentämällä kaalilaatikkoon saadaan ihanan täyteläinen maku.

 

 

Valmistusohje

(n. 2 h )

Suikaloi kaali ja sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta se suolalla. Kippaa paistettu jauheliha voideltuun uunivuokaan. Lisää pannulle kaali ja sipulit. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes kaali alkaa saamaan väriä ja pehmenemään. Kippaa vuokaan.

Mittaa riisi vuokaan. Lisää lihaliemi, maustepippurit, laakerinlehdet sekä siirappi vuokaan, niin että koko jauheliha-kaaliseos peittyy juuri ja juuri liemen alle. Sekoita huolellisesti. Kuutioi voi ja ripottele kuutiot laatikon pintaan.

Paista 160-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes pinta on kauniisti paistunut ja neste on lähes kokonaan haihtunut. Vähennä tarvittaessa lämpöä, mikäli laatikon pinta alkaa saamaan liikaa väriä.

Anna kaalilaatikon vetäytyä ainakin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Tarjoa kaalilaatikko sokeroitujen puolukoiden ja suolakurkun kera.

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsas-Nauta jauheliha 400 g

2 isoa sipulia
½ valkokaali
2 dl puuroriisiä
100 g voita
1 ½ dl tummaa siirappia
10 kpl maustepippureita
4 kpl laakerinlehteä
n. 1 l lihalientä
suolaa

Lisäksi:

puolukoita tai puolukkahilloa
suolakurkkuviipaleita

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä