Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

4 annosta   n. 1 h 15 min  Laktoositon Maidoton

Loppukesän ja syksyn yksi maistuvimmista sesonkiruoista on perinteinen kaalilaatikko. Pitkään uunissa kypsentämällä kaalilaatikkoon saadaan ihanan täyteläinen maku. Tässä versiossa kaalilaatikon riisi on korvattu ohrahelmillä, mutta voit halutessasi käyttää myös riisiä.

Gluteeniton kaalilaatikko valmistuu korvaamalla ohrahelmet riisillä ja oluen samalla määrällä lihalientä.

Kokeile vaihteeksi myös vieläkin helpommin valmistuvaa makkara-kaalilaatikkoa, jossa jauheliha on korvattu Sinisellä Lenkillä.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Keitä ohrahelmet tai riisi vedessä kypsäksi. Suikaloi kaali ja sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa ja lisää joukkoon kaali, sipulit ja mausteet. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes kaalista alkaa irrota nestettä.

Sekoita joukkoon kypsät ohrahelmet tai riisit ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Kaada seoksen päälle siirappi ja olut ja paista laatikkoa 175 asteessa vähintään tunti.
Tarjoa puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Vinkki: reseptistä saa tehtyä gluteenittoman version, kun ohrahelmet korvaa riisillä ja oluen samalla määrällä lihalientä.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 2 dl ohrahelmiä tai riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 kg kaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 400 g HK Nauta-sika jauheliha
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 3 rkl siirappia
  • 1 plo tummaa olutta
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.