Kaalipata

Kaalipata

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Kaalipata on helppo ja herkullinen, erityisesti syksyyn ja talveen sopiva sesonkiherkku. Se muistuttaa hieman kaalilaatikkoa, mutta nimensä mukaisesti kaalipata valmistetaan uunissa paistamisen sijaan padassa.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Pilko kaali sekä kuoritut porkkanat, sipulit ja valkosipuli. Laita iso pata tai kattila liedelle. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois ja kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja ruskista kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti.

Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kaali on pehmeää.

Mausta pata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Sika-nauta jauheliha 80/20 400 g

  • 1 kg valkokaalia 
  • 2 sipulia 
  • 2 porkkanaa 
  • 4 valkosipulin kynttä 
  • 1-2 rkl voita tai öljyä 
  • 0,5 dl siirappia 
  • 1 laakerinlehti 
  • 1 rkl tuoretta meiramia 
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.