Kananpojanmaksaa, paahdettua leipää ja viikunahilloa

Kananpojanmaksaa, paahdettua leipää ja viikunahilloa

8-10 annosta   n. 25 min  Laktoositon

Kananpojan maksamakkara on hienostuneen makuinen herkku, joka toimii mainiosti esimerkiksi näissä makeansuolaisissa leivissä. Tarjoile tätä herkkua vaikkapa juhlissa alkupalana ja voit olla varma, että menestys on taattu.

Valmistusohje

(n. 25 min)

Paahda leipäviipaleet kevyesti rasvatulla pannulla kauniin värisiksi ja laita sivuun odottamaan. Pursota maksamakkara kuorestaan kulhoon ja vatkaa rakenne hieman kuohkeammaksi lusikalla tai vispilällä (voit halutessasi lisätä mukaan lusikallisen ranskankermaa).

Voitele paahdetut leipäviipaleet viikunahillolla ja sipaise pintaan kerros kananpojan maksamakkaraa. Voit myös laittaa maksamakkaran pursotinpussiin ja pursottaa nättejä ”pisaroita” leiville.

Viimeistele leivät ruohosipulilla ja lorauksella laadukasta oliiviöljyä.

Ainekset 

(8-10 annosta)

1 pkt HK Kananpojan Herkkumaksamakkara 250 g

½ dl viikunahilloa
10 viipaletta ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
2 rkl ruohosipulia hienoksi silputtuna
3 rkl oliiviöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä