Kapen eväskolmioleivät porsaan sisäfileestä

Kapen eväskolmioleivät porsaan sisäfileestä

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Aina on hyvä hetki pienelle eväsretkelle. Kapen eväskolmarit porsaan sisäfileestä, itse sekoitetusta rouskuvasta chili-kiinankaalisalaatista ja mehevästä teriyaki-majoneesista kruunaavat retken. Jos tänään ei maistu retki ulos asti, voi Kapen eväsleivistä nauttia vallan hyvin myös oman sohvan pehmeydessä.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Yhdistä teriyaki-majoneesin ainekset keskenään ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Leikkaa kiinankaali, chili ja kevätsipuli suikaleiksi. Hienonna korianteri ja murskaa suolapähkinät. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi. Mausta salaatti valkoviinietikalla, ruokosokerilla ja srirachalla. Raasta joukkoon pestyn limen kuori ja purista mehu. Mausta tarvittaessa suolalla ja sekoita. Anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua. Valuta irronnut neste pois salaatista ennen leipien väliin lusikointia. Ja sitten ei muuta kuin täytteet leivälle ja toinen leipä päälle kanneksi. Kääri valmiit leivät leivinpaperiin ja ei muuta kuin menoksi.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee 180 g

8 isoa siivua paahtoleipä
2 dl teriyaki-majoneesia
annos chili-kiinankaalisalaattia

Teriyaki-majoneesi:

2 dl majoneesia
0,5 dl teriyaki-kastiketta
ripaus suolaa

Chili-kiinankaalisalaatti:

½ kiinankaalia = n. 250g
1 chili
6-8 kevätsipulin vartta
1 ruukku korianteria
½-1 dl suolapähkinöitä murskattuna
2 rkl valkoviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
1 rkl sriracha-kastiketta
1 lime (kuori ja mehu)
ripaus suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä