Kapen grillattua kasslerlankkua, fenkolislaw ja minttujogurttia

Kapen grillattua kasslerlankkua, fenkolislaw ja minttujogurttia

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Raikas fenkolislaw ja minttujogurtti ovat täydelliset taisteluparit Kape Aihisen meheväksi grillaamalle HK Viljaporsaan Kasslerlankulle. Kuten kaikessa lihan kypsennyksessä, myös tässä onnistumisen tae on se, että lihan antaa vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa liha kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin väriseksi. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes liha on mehevän kypsää. Anna vetäytyä rauhassa ennen viipalointia.

Leikkaa fenkoli, kaali, omena, kevätsipuli ja sitruunamelissa ohuiksi suikaleiksi ja viipaleiksi. Puolita viinirypäleet. Yhdistä leikatut vihannekset ja mausta ne öljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Mausta jogurtti raastetulla sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää joukkoon hienoksi leikattu minttu. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Kasslerlankku smoky BBQ n. 1,2 kg

 

Fenkolislaw:

100 g fenkolia
100 g varhaiskaalia
1 kpl omenoita
4 kpl kevätsipuleita
2 dl vihreitä viinirypäleitä
1 ruukku sitruunamelissaa
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Minttujogurtti:

2 dl jogurttia (kreikkalainen)
1 kpl sitruunoita (kuori ja mehu)
1 ruukku minttua
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä