Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki

Kapen paras pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki

4 annosta   n. 15 min  Laktoositon

Täytetty patonki on Kapen suosikki matkaan otettavaksi. Tai sitten jos et olekaan menossa mihinkään vaan kaipaat nopeaksi lounaaksi jotain etäpäivänä Kapen paras patonkiresepti toimii silloinkin. Pippurista possun sisäfileetä, hummusta, nopeasti pikkelöityä fenkolia ja raikasta minttujogurttia. Nämä ovat niin hyviä, että tee samalla kertaa tupla määrä fenkolipikkeliä ja minttujogurttia ja täytä uudet palat patonkia, vaikka iltapalaksi.

Valmistusohje

(n. 15 min)

Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kulhossa. Varmista että sokeri on sulanut nesteeseen. Lisää pikkeliliemen joukkoon viipaloitu fenkoli ja sekoita. Mausta suolalla.

Leikkaa minttu veitsellä hienoksi. Yhdistä jogurtti, minttu ja sitruuna kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman sokeria taittamaan jogurtin ja sitruunan hapokkuutta.

Leikkaa patonki 4 osaan ja halkaise patongit, jätä kuitenkin patongin toinen reuna halkaisematta. Täytä possun sisäfileillä, hummuksella, pikkelöidyillä fenkoleilla ja minttujogurtilla.
Halutessasi voit ripsiä päälle hieman tuoretta lehtipersiljaa ja paahtaa uunissa kikherneitä hummuksen makua vahvistamaan.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee Pippuri 180 g

1 patonki (rapea kuorinen)
100 g hummusta
Annos pikkelöityä fenkolia
2 dl minttujogurttia

Pikkelöity fenkoli:

1-2 fenkolia
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
½ tl suolaa

Minttujogurtti:

2 dl turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua tuoretta minttua
½ sitruunan (mehu ja kuori)
Ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä