Kapen parempi parsasalaatti

Kapen parempi parsasalaatti

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Kapen Himotut reseptisarja starttaa kesäisellä parsasalaatilla, joka viimeistellään upean savuisella savusauna savukinkulla ja oivallisella kananmunamajoneesilla. Parsasesongin ulkopuolella parsat voi mainiosti korvata esimerkiksi varsiparsakaalilla eli broccoliinilla.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen kanta pois (n. 2 cm tyvestä). Leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Ryöppää parsat suolavedessä noin 2-3 minuuttia ja jäähdytä nopeasti. Paista parsat paistinpannulla rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Leikkaa parsat isoiksi paloiksi. Revi kinkkusiivut isoiksi paloiksi. Keitä kananmunat kypsiksi vedessä 7-8 minuuttia. Kuori ja murskaa kananmunat. Sekoita murskattu kananmuna ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Kasaa salaatti paahdetusta parsasta, savusauna kinkusta, kevätsipulista, vesikrassista/baby pinaatista ja
sydänsalaatista. Viimeistele salaatti munamajoneesilla ja rapeilla maalaiskrutongeilla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Aito Savusauna savukinkku 150 g

1 nippu vihreää parsaa
1 nippu kevätsipulia
1 rasia vesikrassia tai baby pinaattia
1-2 sydänsalaattia
rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
3 kananmunaa
1-2 dl majoneesia esim. Hellmann´s real
kourallinen krutonkeja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä