Karamellipossu bao

Karamellipossu bao

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Karamellipossu on ollut aasialainen hittiruoka meillä Suomessa jo vuosia. Nyt myös kätevästi jokaisen arkikokkaajan ulottuvilla. HK Viljaporsaan Fileesuikaleista valmistat kädenkäänteessä vaikkapa maukkaat karkkipossu-baot. Toimiva setti vaikkapa illanistujaisissa.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Viipaloi kurkku paperin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet, sokeri sekä gari -inkivääri keskenään anna maustua vähintään pari tuntia.

Sekoita yuzumajoneesi ainekset huolellisesti ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Paista possusuikaleet nopeasti kuumalla paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Kaada joukkoon unagi ja kookoskerma. Kiehauta ja ota pannu pois liedeltä.

Höyrytä sämpylät kuumiksi ja täytä karamellipossulla, pikkelöidyllä kurkulla sekä yuzumajoneesilla. Koristele sämpylät viipaloidulla chilillä ja tuoreella korianterilla.

 

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Fileesuikale 300 g

4 rkl Unagi -soijakastiketta
1 dl kookoskermaa
suolaa tarvittaessa
4 kpl bao -sämpylöitä

Pikkelikurkku:

1 kurkku
1 prk gari inkivääriä nesteineen
2 rkl sokeria

Yuzumajoneesi:

1 dl japanilaista majoneesia (Kewpie)
2 rkl yuzu -kastiketta
½ valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl seesamiöljyä
1 rkl sweet chiliä

Koristeluun:

1 kpl punainen chili
½ pnt korianteria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä