Karamellipossu joulukinkusta

Karamellipossu joulukinkusta

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Tuleeko joulukinkku jo korvista? Alkaako jouluruoka ahdistamaan? Ei hätää. Tässä kuulkaas on aivan ultimaattisen mahtava resepti joulukinkun rippeille. Joulukinkun lopusta nimittäin valmistuu supermaukas karamellipossu käden käänteessä. Olemmepa kuulleet, että tämän reseptin innoittamana ostetaan isompi kinkku, että tälle herkulle jää varmasti raaka-ainetta. 

Valmistusohje

(n. 30 min)

Valmista ensin kastike. Lisää kattilaan vesi, soija, riisiviinietikka, sokeri, viipaloitu inkivääri ja mausteet (chili ja tähtianis). Kiehauta ja anna pulputtaa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu.

Revi kinkku suikaleiksi tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Voit myös halutessasi paistaa kinkkukuutiot frittikeittimessä 175 asteessa noin 4 minuuttia. Valuta huolellisesti.

Kippaa rapeat kinkkukuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chiliviipaleet, korianteri, seesaminsiemenet sekä karamallikastike. Tarjoa joulukinkku karamellipossu basmatiriisin kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

600 g kypsää joulukinkkua

Soija-karamellikastike:

1 dl vettä
1 dl vähäsuolaista soijaa
1 dl palmu, -tai ruokosokeria
5 cm inkivääriä viipaloituna
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
1/2 dl riisiviinietikkaa

Viimeistelyyn:

1 pnt korianteria silputtuna
1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 punainen chili viipaloituna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.