Karjalanpaisti

Erilaiset, hitaasti haudutettavat lihapadat maistuvat etenkin syksyllä ja talvella. Perinteinen karjalanpaisti valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta eikä sen valmistus vaadi ihmeellisiä kikkoja. Aikaa karjalanpaisti sen sijaan vaatii ja sen hauduttamiseen kannattaakin varata aikaa useampi tunti.

Karjalanpaisti

Arvostele resepti
224 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 6 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Karjalanpaisti
Karjalanpaisti

Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.

Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin säätöjä riittää. Levitä lihakuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 8-10min, kunnes lihat ovat hyvin ruskistuneet. Voit myös halutessasi ruskistaa lihat kuumalla pannulla. Laske uunin lämpötilaksi 90-100 astetta. Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, mustapippurit, suola ja sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Peitä pata kannella ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80 astetta.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.