Karjalanpaisti

6-8 annosta   n. 6 h   Laktoositon Gluteeniton

Erilaiset, hitaasti haudutettavat lihapadat maistuvat etenkin syksyllä ja talvella. Perinteinen karjalanpaisti valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta eikä sen valmistus vaadi ihmeellisiä kikkoja. Aikaa karjalanpaisti sen sijaan vaatii ja sen hauduttamiseen kannattaakin varata aikaa useampi tunti.

Karjalanpaisti

Valmistusohje

(n. 6 h )

Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista. leikkaa lihat 3 x 3 cm kuutioiksi.

Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin säätöjä riittää. Levitä lihakuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 8-10min, kunnes lihat ovat hyvin ruskistuneet. Voit myös halutessasi ruskistaa lihat kuumalla pannulla. Laske uunin lämpötilaksi 90-100 astetta. Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, mustapippurit, suola ja sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Peitä pata kannella ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80 astetta.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Naudan paistipala n. 800 g

  • 1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler (n. 900 g)
  • 4 sipulia lohkoina 
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • 4 tl merisuolaa 
  • 1 - 1,5 litraa vettä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.