Karjalanpaisti

6-8 annosta   n. 6 h   Laktoositon Gluteeniton

Erilaiset, hitaasti haudutettavat lihapadat maistuvat etenkin syksyllä ja talvella. Perinteinen karjalanpaisti valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta eikä sen valmistus vaadi ihmeellisiä kikkoja. Aikaa karjalanpaisti sen sijaan vaatii ja sen hauduttamiseen kannattaakin varata aikaa useampi tunti.

Karjalanpaisti

Valmistusohje

(n. 6 h )

Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista. leikkaa lihat 3 x 3 cm kuutioiksi.

Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin säätöjä riittää. Levitä lihakuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 8-10min, kunnes lihat ovat hyvin ruskistuneet. Voit myös halutessasi ruskistaa lihat kuumalla pannulla. Laske uunin lämpötilaksi 90-100 astetta. Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, mustapippurit, suola ja sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Peitä pata kannella ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80 astetta.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Naudan paistipala n. 800 g

  • 1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler (n. 900 g)
  • 4 sipulia lohkoina 
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • 4 tl merisuolaa 
  • 1 - 1,5 litraa vettä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä