Karjalanpaisti
Erilaiset, hitaasti haudutettavat lihapadat maistuvat etenkin syksyllä ja talvella. Perinteinen karjalanpaisti valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta eikä sen valmistus vaadi ihmeellisiä kikkoja. Aikaa karjalanpaisti sen sijaan vaatii ja sen hauduttamiseen kannattaakin varata aikaa useampi tunti.
Valmistusohje
(n. 6 h )Ota lihat huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
Siirrä lihat pataan ja lisää niiden kaveriksi sipulilohkot, porkkanat, mustapippurit, laakerinlehdet, suola ja sen verran kylmää vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Laita paisti uuniin ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 3-6 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia), silloin sopiva uunin lämpötila on 80 astetta.
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat myös suola- tai maustekurkut ja etikkapunajuuret.
Ainekset
(6-8 annosta)- 2 pkt HK Karjalanpaisti
- 2 sipulia lohkoina
- 2-3 porkkanaa paloiteltuna
- 15 kokonaista mustapippuria
- 4 tl merisuolaa
- 3 laakerinlehteä
- 1 - 1,5 litraa vettä
