Kasslerpihvit ja tähtianiskastike

Kasslerpihvit ja tähtianiskastike

4 annosta   n. 5 h   Gluteeniton

Rypsiporsas® kasslerista syntyvät myös haarukkamureat pihvit, kun annat lihan muhia uunissa ylikypsäksi. Lihaisan aterian kruunaa eksoottinen tähtianiskastike.

Valmistusohje

(n. 5 h )

Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen valmistusta. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja kaada lihan päälle. Kypsennä lihaa uunissa 150 asteessa peitettynä noin 4 tuntia. Ota kypsä liha pois uunista ja anna jäähtyä hetken pöydällä. Nosta liha kelmun päälle ja rullaa ympärille useampi kierros kelmua. Tee pötköstä mahdollisimman tiivis. Jäähdytä ja leikkaa haluamasi kokoisia kiekkoja. Paista pannulla tai grillaa kaunis väri ja tarjoile paistoliemestä tehdyn kastikkeen kera.

Valmista kastike. Kuumenna neste kiehuvaksi. Sekoita tärkkelys pieneen määrään nestettä ja sekoita kiehuvan nesteen joukkoon. Lisää lopuksi nokare voita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

 

Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Reseptin hieman itämainen aromimaailma ohjaa viinivalinnan joko parfyymisen kukkaisiin, Gewürztraminer -lajikkeista valmistettuihin valkoviineihin tai vienon mausteisiin, lähes hillomaisen marjaisiin ja nahkaisuuttakin viestiviin etelä-portugalilaisiin punaviineihin. Vältä liian voimakasta tanniinisuutta."

Katso täsmäsuositus viinilehti.fi:stä

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kpl HK Rypsiporsas® Kassler
  • 1.5 dl soijaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 3 kpl tähtianista
  • 1 kpl kanelitankoa

Tähtianiskastike:

  • 2 dl paistolientä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 1 rkl voita
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.