Kastikkeet kesän grilliherkuille

Kastikkeet kesän grilliherkuille

4-10 annosta   n. 30 min 

Kastike kruunaa aterian. Kypsyypä grillissäsi sitten ribletit, spare ribsit, makkarat tai parhaassa tapauksessa ne kaikki, niin tästä löytyvät kastikkeet koko fiestalle.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Mojo-kastike

Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.

Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja valkoviinietikka yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.

Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Aioli

Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

Mole-kastike

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta paksuhkoksi tahnaksi. Laita jääkaappiin maustumaan. Sopii mainiosti grillatun lihan ja kananpojan kaverina.

Gochujangmajoneesi

Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, etikka ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin kun kastike emulgoituu. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua. Sotke lopuksi mukaan gochujang sekä sweet chili ja anna maustua pari tuntia kylmässä.

Savupaprika-aioli

Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, etikka, savupaprika, suola ja sokeri. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun aioli emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Karibialainen mango-habanerokastike

Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi kastikkeeksi. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä ja pullota.

Ainekset 

(4-10 annosta)

Mojo-kastike

1 kokonainen valkosipuli
1 tl suolaa
2 dl oliiviöljyä
1 kokonainen punainen paprika
1 punainen chili
2 paahtoleipäviipaletta ilman kuoria
½ dl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl kuminansiemeniä

Aioli

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl dijon-sinappia
3 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
1 rkl sherryetikkaa

Mole-kastike

100 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 punainen chili
1 dl manteleita rouhittuna
½ dl tummaa kaakaojauhoa
1 tl kanelijauhetta
2 tl chipotlejauhetta
1 rkl kuivattu oreganoa
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
6 valkosipulin kynttä
½ rkl sokeria
2 limen mehu

Gochujangmajoneesi

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl gochujangia eli korealaista chilitahnaa
1 rkl sweet chili -kastiketta

Savupaprika-aioli

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl dijon sinappia
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 rkl sherryetikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl sokeria

Karibialainen mango-habanerokastike

2 habanero chiliä
2 kypsää mangoa kuorittuna ja pilkottuna
1 sipuli kuutioituna
4 valkosipulin kynttä
½ dl valkoviinietikkaa
1 dl omenamehua
1 dl sokeria
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 cm inkivääriä kuorittuna
1,5 rkl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.