Kasviskaalilaatikko

Kasviskaalilaatikko

6 annosta   n. 2 h   Laktoositon Gluteeniton

HK on tuonut markkinoille niin vegaaneille, keliaakikoille kuin sekasyöjillekin sopivan jauhiksen, jota voit käyttää jauhelihan tapaan kaikessa ruoanvalmistuksessa. Härkäpavuista ja herneestä valmistettu tuote on runsasproteiininen ja kuitupitoinen ja se on myös laktoositon. 270 gramman rasia riittää vähintään neljän henkilön ruoka-annokseen, riippuen mitä siitä valmistaa, sillä siitä ei muodostu kypsennyshävikkiä, kuten vaikkapa jauhelihasta. Mitä sinä keksit valmistaa tästä tuotteesta? Kokeile tätä mehevää ja herkullista kasviskaalilaatikkoa ja nauti puolukoiden kanssa. T...

Lue lisää

Valmistusohje

(n. 2 h )

Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista Jauhista hetki. Nosta sivuun.

Kuori ja hienonna sipuli. Poista keräkaalista kova kanta ja hienonna kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi tai raasta ne. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna rypsiöljy ja laita kasvikset suureen kattilaan. Kääntele kovalla lämmöllä usein käännellen muutaman minuutin ajan ja tiputa sitten lämpöä. Lisää joukkoon huuhdeltu riisi, kvinoa tai ohrasuurimot, suola, mustapippuria myllystä, vesi ja siirappi. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puolitoista tuntia.
Tarjoa seuraksi puolukoita tai puolukkasurvosta.

 

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

1 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
1 kg keräkaalia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
2 dl riisiä, kvinoaa tai ohrasuurimoita
(vettä huuhteluun)
2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan myllystä
7 dl vettä
1 dl siirappia
tuoretta tai kuivattua oreganoa maun mukaan

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä