Kasvislasagne

Kasvislasagne

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon

HK Vihreät Jauhiksesta valmistettu lasagne maistuu kasvisruokavaliota noudattaville ja aivan takuuvarmasti myös sekasyöjille. Runsaskuituisesta Vihreät Jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Bolognese:

Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ruskista jauhis paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen. Kaada seos jauhiksen joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä, sienifondi ja hienonnettu timjami.

Anna kastikkeen kuplia miedolla lämmöllä noin tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Valkokastike:

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetken koko ajan sekoittaen. Kaada puolet maidosta mukaan koko ajan vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntumaan, kaada loppu maito sekaan. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja ohenna maidolla tarvittaessa. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä.

Kokoaminen:

Viipaloi munakoiso ohuiksi kiekoiksi. Voitele noin 20 x 30 cm vuoka huolellisesti voilla (tiskaaja kiittää). Levitä pohjimmaiseksi ohut kerros valkokastiketta ja siihen päälle lasagnelevyjä, sitten kerroksittain munakoisoviipaleita, bolognesea, valkokastiketta ja basilikanlehtiä. Laita väliin lasagnelevyjä ja toista. Jätä bolognesea ja valkokastiketta sen verran viimeisen kerroksen jälkeen, että niitä jää kerros päällimmäiseksi. Lasagnessa tulisi olla kolme pastakerrosta.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes lasagne on veitsellä kokeiltaessa pehmeä ja kauniisti paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

1 varsisellerin varsi
1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl sienifondia
½ ruukkua timjamia
3 rkl oliiviöljyä
lasillinen punaviiniä (valinnainen)
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 munakoiso

Valkokastike:

60 g voita
60 g vehnäjauhoa
n. 8 dl maitoa
1,5 dl raastettua parmesaania
½ tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa

Lisäksi:

lasagnelevyjä
½ ruukkua basilikaa
rypsiöljyä paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä